monteur Hertzinger voor technische kast met Televes switch.

Europa Tour

Roan Luxury Camping Holidays staat bekend om haar luxe campingvakanties op verschillende locaties in Europa. Met honderden caravans en tenten biedt de organisatie haar gasten een zorgeloze en comfortabele vakantie-ervaring. Als operations officer bij Roan is Claudia Spijkers verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Roan vertrouwt inmiddels al meer dan negen jaar op de expertise van Hertzinger, die inmiddels honderden accommodaties van satelliettelevisies voorziet. Claudia deelt de ervaringen namens de vakantieaanbieder.

Highlights van de samenwerking

  • Uitgebreid zenderpakket
  • 300 nieuwe zenders
  • Nieuwe 32-inch televisies
  • Satellietschotels en CI-module

Zon, natuur en thuiscomfort

De beste vakantie-ervaring? Voor veel vakantiegangers betekent dit relaxen in de zon, genieten van de natuur en tijd doorbrengen met dierbaren. Maar wat als je deze ervaring kunt combineren met het comfort van thuis, zoals ongestoord televisiekijken? Bij Roan Luxury Camping Holidays begrijpen ze het belang van deze moderne gemakken. “Vooral in het voor- en naseizoen verlangen gasten naar goed werkende televisies waarop zij hun eigen, vertrouwde programma’s kunnen volgen”, weet Claudia uit ervaring. “Begrijpelijk, want op de koude en regenachtige dagen zoeken de meeste gasten de warmte en gezelligheid van de woonkamer op.”

Het voordeel van satelliettelevisie

Het begon voor Roan allemaal ruim tien jaar geleden. Met de uitbreiding van het aantal accommodaties, verspreid in Europa, startte de zoektocht naar goed werkende televisie-installaties. “Al snel kwamen wij bij Hertzinger terecht. Het fijne aan de netwerkorganisatie is het gemak. Zij regelen alles; van de aanschaf van de 32 inch-televisies tot de installatie. Wij hebben er geen omkijken naar.”

Dankzij een satellietschotel op de caravan en een ingebouwde CI-module kunnen gasten van Roan zelfs op de meest afgelegen campings ongestoord televisiekijken. Deze apparatuur vangt de signalen direct op via satellieten in de ruimte waardoor de beeldkwaliteit optimaal is. “Ideaal”, volgens Claudia. “Een bijkomend voordeel: het aanbod aan zenders is reuze.”

300 zenders via Canal Digitaal

Dankzij Canal Digitaal hebben de gasten de keuze uit ruim driehonderd verschillende tv- en radiozenders. “Onze gasten komen voornamelijk uit Nederland, dus een Nederlandse satellietverbinding in het buitenland is essentieel. Ook voor onze buitenlandse gasten is er een breed aanbod van Duitse en Engelse zenders.

Internet via Starlink

Maar televisie is niet het enige waar gasten naar verlangen. In een tijdperk waarin streamingdiensten populairder worden, is ook een betrouwbare internetverbinding een must. “Als een camping een instabiele internetverbinding heeft, is dat gelijk terug te lezen in de reviews. Een stabiele wifi-verbinding is een eerste levensbehoefte geworden”, verklaart Claudia.

Daarom test Roan momenteel of Starlink-wifi een uitkomst is. Op deze manier is de organisatie onafhankelijk van de stabiliteit van het netwerk dat op de camping aanwezig is. Sommige gasten, die verblijven in een Roan-accommodatie op camping Het Genieten in Kaatsheuvel, maken al gebruik van Starlink-wifi in combinatie met een hotel-tv waarop zij onder andere Netflix kunnen streamen. Daarnaast is Roan een andere pilot gestart. Op vier campings, verspreid in Europa, heeft Hertzinger zonnepanelen aangebracht, die groene en duurzame energie opwekken.

Fijne samenwerking

Al met al is de samenwerking tussen Roan Luxury Camping Holidays en Hertzinger een perfect voorbeeld van hoe moderne technologieën de vakantie-ervaring kunnen verbeteren. Met televisie- en internetdiensten van topkwaliteit kunnen gasten genieten van de rust en luxe van kamperen, zonder concessies te doen aan hun favoriete tv-programma’s of online entertainment. Voor Claudia is het duidelijk: “Hertzinger is een van de fijnste leveranciers om mee samen te werken. De organisatie reageert snel en niets is te gek. Wij kiezen voor topkwaliteit, zodat onze gasten een zorgeloze vakantie vol ontspanning en plezier beleven, waar dan ook in Europa.”

laantje op park met ROAN chalets en werk aanhangwagen van Hertzinger.

Gerelateerde projecten

Onze relaties