glas-las apparaat

Glasvezelnetwerken 

Efficiënte infrastructuur

Bij het bouwen van een nieuw park of gebouw is het aanleggen van een glasvezelnetwerk de meest verstandige keuze. De levering en aanleg van een glasvezelnetwerk zijn kostenefficiënter dan die van een UTP-netwerk of een coaxnetwerk. De bekabeling is voordelig en de installatie ervan is eenvoudig. Bovendien zijn er nauwelijks beperkingen wat betreft de lengte van de glasvezelkabel, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Diverse toepassingen van glasvezel

Naast het leveren van internet- en TV-diensten biedt een glasvezelkabel een breed scala aan mogelijkheden voor andere toepassingen, zoals: het beheer van slagbomen, bewakingscamera’s, beveiligingssystemen en het Internet of Things (IoT). Elk van deze toepassingen kan worden geïntegreerd in het netwerk via afzonderlijke, fysieke of virtuele netwerken, waardoor een naadloze en efficiënte werking wordt gegarandeerd.

Optimale netwerkconfiguratie

Een glasvezelnetwerk kan op verschillende manieren worden aangelegd, afhankelijk van de behoeften van de locatie. Het kan worden geconfigureerd als een sternetwerk, waarbij de aansluitingen zich uitstrekken vanuit meerdere sterpunt-glas-kasten, naar verschillende punten binnen het park of gebouw. Als alternatief kan het glasvezelnetwerk worden opgezet als een ‘point-to-point’ netwerk, waarbij elke aansluiting rechtstreeks verbonden is met de centrale glas-kast.

Gerelateerde artikelen

Onze relaties