binnenzijde arbeidsmigranten woning Workinn te Waalwijk met TV scherm.

Workinn Waalwijk

Highlights van de samenwerking 

  • Glasvezel voor elk onderkomen
  • Een TV voor elke kamer 
  • Elk onderkomen een eigen WiFi netwerk
  • Infotainment op publieke schermen 

Het bedrijf Workinn staat bekend als een van de beste huisvesters van arbeidsmigranten in Nederland. Onder de rook van de Waal bevinden zich een aantal vestigingen van Workinn in het knusse Waalwijk, waar internationale medewerkers uit heel Europa een woonplek hebben gevonden. En dan wel volgens de Nederlandse gastvrijheid zoals we die kennen: in woningen voorzien van een uitgebreid internet- en zenderpakket. 

Een klus aannemen die niemand voltooid kreeg 

Als er één partij is in Nederland die bekendstaat als verantwoordelijke huisvester voor arbeidsmigranten, dan is dat Workinn uit Waalwijk. 

Dit bedrijf biedt woonruimte aan voor honderden werknemers uit het buitenland. De reputatie van Workinn is uitzonderlijk goed: met enige regelmaat komen gemeenteraadsleden, Tweede Kamerleden en belangenorganisaties over de vloer bij de huisvesters in Waalwijk. Hertzinger heeft sinds 2021 een vaste samenwerking met Workinn. 

Vanuit Workinn kregen we het verzoek om het hele pand van internet en televisie te voorzien. Directeur Rob Massuger had wel een paar eisen. ,,Ik was vrij kritisch tijdens onze kennismaking,” blikt hij terug. ,,We hadden in het verleden veel problemen met televisie en internet. Er waren constant storingen. De meeste partijen zeiden wel dat ze het konden oplossen, maar uit ervaring wisten we dat het niet zo simpel lag. Een pand met honderden kamers van stabiel internet en een breed televisie-aanbod voorzien, dat is ook niet makkelijk,” legt Massuger uit. 

,,Ik heb aan Hertzinger gevraagd of ik eerst mee kon gaan naar twee van hun lopende projecten. Gewoon om eens met eigen ogen te zien wat ze doen. Dat heb ik gedaan en dat gaf veel vertrouwen. Uiteindelijk hebben we toen de  knoop doorgehakt en het hele project bij hen neergelegd.” 

luchtfoto 3 complexen WorkInn te Waalwijk. Totaal 408 woningen.

Een eigen WiFi netwerk en TV in elke kamer

Het pand van Workinn biedt 450 onderkomens aan arbeidsmigranten uit heel Europa. Hertzinger heeft een volledig glasvezelnetwerk aangeleverd en elk onderkomen van een eigen WiFi netwerk voorzien. 

Ook hebben we voor Workinn een breed zenderpakket samengesteld en elke kamer van een TV-scherm voorzien. ,,We merken dat de bewoners dit erg fijn vinden. Veel van hen komen uit Polen, Hongarije en Spanje,” vertelt Massuger. ,,Het televisie-aanbod bestaat uit zenders die zij thuis ook ontvangen, dat valt goed in de smaak. Blijkbaar draagt dit bij aan onze goede reputatie. We krijgen namelijk best vaak de vraag van mensen uit het buitenland: Wat moet ik doen om bij jullie te komen wonen?” 

Tevredenheid en vertrouwen

,,We zijn uiterst tevreden met Hertzinger,” concludeert Massuger. ,,Op het moment dat we ze nodig hebben, krijgen we meteen de juiste medewerker te pakken. We hebben in het begin heel even een storing gehad, maar dat hebben ze meteen opgelost. Dat is inmiddels twee jaar geleden, sindsdien  hebben we nooit meer problemen gehad. Het feit dat Hertzinger een totaaloplossing biedt en altijd adequaat handelt, geeft veel vertrouwen.”

Gerelateerde projecten

Onze relaties