VW busje uit de jaren 60, omgebouwd tot campertje op Vakantiepark de Heigraaf.

Vakantiepark de Heigraaf

Highlights van de samenwerking

  • Persoonlijke benadering
  • Denkt mee met behoeftes van de klant
  • Hoge servicekwaliteit
  • Direct ter plaatse
  • Snel contact

Tussen de bomen op de Utrechtse Heuvelrug vind je Vakantiepark de Heigraaf. Dit vakantieverblijf biedt een divers aanbod aan chalets, stacaravans, kampeerplekken en lodges, waar het draait om ontspanning, natuur én zorgeloos genieten – inclusief onbezorgd internetten en televisiekijken. De Heigraaf  vertrouwt al sinds 2016 op de expertise van Hertzinger. Lambert van de Lagemaat staat aan het hoofd van de Technische Dienst van De Heigraaf en deelt de ervaringen namens het vakantiepark. 

Connectie met het hele gezin

Mountainbiken door de bossen, het beklimmen van de Pyramide van Austerlitz of luieren aan het Henschotermeer; het ontbreekt de gasten – veelal gezinnen – van De Heigraaf aan niets. Ook wanneer de vakantiegangers op het vakantiepark bivakkeren is aan alle comfort gedacht. Bijna zestig jaar lang weet het familiebedrijf in te spelen op de behoeftes van de gasten. Internet en televisie nemen daarin een steeds prominentere positie in. “Gezinnen hebben anno 2024 behoefte aan stabiel internet, televisie in hun accommodatie en ‘s avonds hun favoriete series streamen. Connectiviteit is een basisbehoefte geworden”, vertelt Lambert. En dat is waar Hertzinger in beeld komt. 

Groeiende vraag naar luxe en comfort

De samenwerking tussen Vakantiepark de Heigraaf en system integrator Hertzinger begon in 2016. Dit gebeurde nadat Lambert een recreatiebeurs bezocht waar hij de stand van Hertzinger tegenkwam. De Heigraaf was voor 2016 voorzien van een coaxnetwerk voor televisie. Alleen stabiel internet ontbrak nog. Hertzinger bood de oplossing met haar innovatieve coax datasysteem, dat naadloos aansloot op het bestaande netwerk. “Geen gedoe met de aanleg van nieuwe kabels”, licht Lambert toe. “We konden direct van start.” 

Een bijkomend voordeel is dat het systeem eenvoudig is uit te breiden naar andere delen in het vakantiepark. Lambert: “Dit geeft ons flexibiliteit om mee te groeien met de behoefte van onze gasten.” De Heigraaf begon met de implementatie voor stacaravans en chalets, maar wegens de groeiende vraag naar luxe en comfort breidde het vakantiepark het netwerk uit. Inmiddels zijn de ruim 800 kampeerplekken en accommodaties voorzien van de nieuwste internet aanleg en televisie-aansluiting.

luxe safaritent, met 2 spelende kinderen in opblaasboot.

Fijne samenwerkingspartner

Volgens Lambert onderscheidt Hertzinger zich door haar uitstekende service en nauwe betrokkenheid. “Bij eventuele problemen is de lokale aanbieder snel ter plaatse. Zij biedt daarbij altijd persoonlijke en directe ondersteuning, wat cruciaal is in onze branche waarin snel schakelen een must is”, legt Lambert uit. “Ook denkt het bedrijf mee waar wij behoefte aan hebben.” Dit laatste blijkt uit de nieuwste technologische ontwikkelingen die Hertzinger aanbiedt. 

Mee met technologische ontwikkeling

Dit jaar is De Heigraaf overgestapt naar het nieuwe Docsis-systeem, dat uitstekend werkt voor grotere netwerken. Docsis zorgt voor een nog betere kwaliteit van internet via de bestaande coaxdata-verbindingen. Hoe werkt dat precies? Lambert legt uit: “Wij geven elk gezelschap bij het inchecken een modem (inclusief bekabeling) mee. Dit modem zorgt voor een privénetwerk dat zorgt voor een persoonlijke, stabiele internetverbinding. Eigenlijk hetzelfde als thuis. Het aansluiten en inloggen is heel eenvoudig. Bij het uitchecken levert de gast dit kastje weer in. Onze gasten vinden het fantastisch.”

Optimaal genieten 

Naast het leveren van televisie en internet voor de gasten verzorgt Hertzinger ook het hele netwerk op het park, inclusief de zalen en receptie. De samenwerking met Hertzinger is een essentieel onderdeel geworden van het succes van De Heigraaf. “De stabiele producten en uitstekende service stellen ons in staat om onze gasten te voorzien van de connectiviteit die ze nodig hebben, waardoor wij ons kunnen concentreren op het bieden van een onvergetelijke vakantie-ervaring aan onze gasten”, sluit Lambert af. 

Gerelateerde projecten

Onze relaties