TV scherm met haarscherpe afbeelding van ruisend riet.

IPTV

Televisie via het Internet Protocol

IPTV, oftewel televisie via het Internet Protocol, opent de deur naar distributie van televisiezenders via datanetwerken. Voor bijvoorbeeld kantoren en hotels met een UTP-netwerk is het integreren van IPTV op specifieke locaties, zoals kamers of werkplekken, eenvoudig te realiseren. Om op een ‘normale TV’ televisie te kunnen kijken, is een externe IPTV-tuner (Set-top box) of een televisie met ingebouwde IPTV tuner vereist, samen met software zoals Device Manager of Middleware om de IPTV streams te bekijken.

Drie gradaties van IPTV

IPTV kent drie gradaties. Standaard IPTV is een eenvoudig, niet-interactief systeem dat via een STB-softwaretool werkt. Interactieve IPTV maakt gebruik van speciale middleware, waardoor interactie mogelijk is en informatie regelmatig bijgewerkt moet worden. Televisie voor mobiele apparaten maakt gebruik van een OTT-server, om televisiezenders aan te bieden voor het bekijken op smartphones of tablets via een standaard browser.

Het Fagor Multimedia IPTV-systeem

Het Fagor Multimedia IPTV-systeem is een doordachte en veelzijdige oplossing. Het beschikt over universele modules voor satelliet (DVB-S/S2), kabel (DVB-C) of ether (DVB-T/T2). Bovendien biedt het systeem remote toegang via internet, (LAN, of WiFi) waardoor het flexibel en breed inzetbaar is. De gebruiksvriendelijke interface maakt het beheer en de toegankelijkheid voor eindgebruikers eenvoudig. Deze veelzijdige oplossing biedt een uitgebreide benadering voor het leveren van televisiecontent via diverse kanalen en apparaten, waarmee het inspeelt op verschillende gebruikersvoorkeuren en behoeften. Het systeem verbetert aanzienlijk de kijkervaring en draagt bij aan een naadloze integratie van IPTV-technologie.

Gerelateerde artikelen

Onze relaties