glasvezels in switch.

Glasvezel 

Glasvezel voor nieuwe netwerken

Bij het opzetten van een nieuw netwerk is het implementeren van glasvezelkabel een uiterst doordachte keuze. Deze kabel is niet alleen geschikt voor de distributie van televisiesignalen, maar ook voor data, waaronder internet.

Glasvezel tot aan de CAI-kast

Eén benadering omvat de installatie van glasvezel tot aan elke CAI-kast. Hier wordt het optische signaal binnen de CAI-kast omgezet naar een elektrisch signaal voor data-en televisiesignalen. Via de bestaande coaxkabel wordt het signaal vervolgens naar de bungalow geleid, waar een modem wordt geplaatst.

Glasvezel tot aan elke aansluiting

Een nog toekomstbestendigere infrastructuur wordt gerealiseerd door glasvezelkabels tot in de onderkomens aan te leggen, vooral bij een geheel nieuwe infrastructuur. Hierbij is het GPON-systeem (Gigabit Passief Optisch Netwerk) een veelvoorkomende aanpak. Alle glasvezels convergeren in één centrale ruimte (Point to Point) of vanaf enkele centrale verdeelpunten.

GPON-glasvezel

In dit centrale punt wordt de GPON-server (OLT) geplaatst. Deze server ontsluit alle aansluitingen en beheert diverse vormen van dataverkeer. Het omvat internet, telefonie, IPTV, camera’s, intercom, toegang, zorg, en indien gewenst, het televisiesignaal. In de onderkomens wordt een glasvezelmodem geplaatst, aangeduid als ONT. Dit modem maakt diverse diensten beschikbaar, waaronder eventuele WiFi, afhankelijk van het specifieke model.  De server controleert de modem volledig, waardoor alle diensten op afstand beheerd kunnen worden, inclusief de televisie functie. Deze oplossing biedt een geavanceerd netwerk, volledig afgestemd op de eisen van de moderne connectiviteit.

Gerelateerde artikelen

Onze relaties